1. Leren door te doen. De lessen zijn praktijkgericht en leggen de nadruk op ervaren. Dit doen we enerzijds door te werken met zintuigen en anderzijds door het ontwikkelen van praktische skills zoals snijden, rollen en raspen. Ratatouille moedigt kinderen aan om te experimenteren en biedt hen daarbij de ondersteuning die ze nodig hebben.
2. Samenwerken. Kinderen werken altijd in groepen, waardoor het eindresultaat altijd een gezamenlijk product is. Dit bevordert teamwork en sociale interactie.
3. Procesmatig werken. Koken is een stapsgewijs proces en met behulp van recepten en docenten krijgen kinderen de nodige begeleiding om dit proces te volgen en te begrijpen.
Interessepeiling locatie toont interesse.
Geschikte groepen worden bepaald.
Lessen na school variëren in tijd.
Vooraf geleverd kookgerei.
Docenten brengen verse ingrediënten.
Streven naar bekende gezichten.
Kinderen krijgen een Ratatouille diploma.
Feedback en mogelijkheid tot vervolglessen.